Begeleiding van mens tot mens


Jij mag er zijn!


Over mij

Even voorstellen.... 

Mijn naam is Sylvia de Leeuw en ik woon in Nederweert. Als enig kind ben ik opgegroeid bij ouders, beiden met een psychische kwetsbaarheid. Hierdoor weet en voel ik als geen ander hoe het is om op te groeien als kind van Ouder(s) met Psychische Problemen (KOPP). Ook de gevolgen die dat voor je kan hebben in je volwassen leven zijn mij niet vreemd. Mijn jong volwassen leven vergelijk ik met een boom die niet goed geworteld was. Steeds op zoek naar enige houvast. Door de jaren heen was het nodig om een aantal flinke stormen te doorstaan voordat ik een weg vond om mijn wortels te verankeren. Intussen staan ze vast in de grond en heb ik een vrij leven vanuit volledige verbinding met mezelf.Mijn ouders draag ik een warm hart toe. Hun kwetsbaarheid, moed en doorzettingsvermogen hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan de mens die ik nu ben. Ik zie ieder mens zoals die is. Niet oordelend over wat je wel of niet hebt of kunt, je verleden of hoe je bent opgegroeid, maar gewoon als mens.

Uiteraard is jouw ervaring niet hetzelfde als die van mij. Ieder KOPP kind groeit op in andere omstandigheden en ervaart het op zijn of haar eigen manier. Wel zijn er duidelijke overeenkomsten in de manier waarop deze ervaringen jou en je leven kunnen beïnvloeden. Daarom heb ik mijn persoonlijke levenslessen en ervaring verrijkt met gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Hierdoor kan ik jou op een professionele en ervaringsgerichte manier begeleiden.

Hulp van een ervaringsdeskundige KOPP

'Wie zich op een weg bevindt naar een of andere bergtop,
begeeft zich in onherbergzaam gebied
waar nog geen gebaande wegen zijn.

Wie vervolgens op de tast een begaanbaar spoor vindt,
slaat zekeringen en brengt touwen aan.
Hiermee baant hij een weg voor wie volgt.

De gevonden weg wordt in kaart gebracht en beschreven
en vormt een route waarlangs ook anderen vroeg of laat kunnen gaan.

Waarbij zij die ervaring hebben
en de onherbergzaamheid van het landschap doorgronden
kunnen dienen als gids'.
'schrijver S. Noten, boek Stapeltjesverdriet'

Professionaliteit

Ik heb 28 jaar ervaring opgedaan in HR functies (P&O) bij meerdere bedrijven. Onder andere als Senior HR Officer en Projectleider HR. Naast mijn (Post)HBO studie en cursussen, gericht op personeelsmanagement, heb ik me als professional verder ontwikkeld in het volgende:

Psychosociale KOPP coaching

Psychosociale Coaching

  • Klinische Psychologie I en II, HBO niveau (Psychodidact), afgerond 2021.
  • Stress Counselling, HBO niveau (SCN),

       afgerond in 2017.

Aangevuld met cursussen op het gebied van:

emotional freedom technieken, systemisch werken, transactionele analyse,  rouw en verlies, medische basiskennis.

Natuurcoaching voor volwassen KOPP

Natuurcoaching

  • Intuïtieve natuurcoaching (Spiegeling - 2017)

Aangevuld met diverse verdiepingsdagen gericht op psychosociale thema's. 

Professionele coaching

Kwaliteit

Naast het volgen van bijscholing volg ik regelmatig persoonlijke en professionele ontwikkeltrajecten om goede kwaliteit van mijn dienstverlening aan jou te kunnen garanderen. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en bij

Counselling Associatie Nederland.