Begeleiding van mens tot mens


Jij mag er zijn!


Voor wie?

Je bent een kind van ouder(s) met psychische problematiek en je ervaart dat het leven voor jou geen gemakkelijke weg is. Dit kan een teken zijn dat je belemmerd wordt door de gevolgen van de omstandigheden waarin je bent opgegroeid.

Je hebt al langere tijd het gevoel dat er iets niet klopt in je leven. Wat dat is daar kun je de vinger nog niet opleggen. Niets lijkt vanzelf te gaan en het voelt alsof je geen grip op je eigen leven kunt krijgen. Je loopt steeds tegen dezelfde problemen en pijnpunten aan. Het lukt jou niet om dit te doorbreken. Je bent aan het 'overleven'.

Je worstelt met je emoties. Het kan zijn dat je snel overprikkeld raakt en je emoties heen en weer schieten. Of je hebt vlakke emoties, je voelt je soms leeg van binnen en leeft op de automatische piloot. Je bent je gevoel kwijt of je kunt er niet bijkomen. Op lichamelijk gebied voel je gespannenheid en onrust.

Je hebt snel de neiging om de verantwoordelijkheid van anderen op je te nemen. Daarnaast maak jij je continue zorgen over anderen. Je voelt je zeer
verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alles in jouw nabije omgeving. Kortom, je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast heb je moeite met het herkennen en aangeven van je eigen grenzen. Hierdoor ga je regelmatig over je grenzen heen. Ook zie je dat niet jij, maar anderen jouw leven regisseren.

Situaties uit je omgeving of in de omgang met andere mensen roepen soms nare, negatieve of pijnlijke gedachten en gevoelens in je op. Ook heb je moeite jezelf en/of anderen te vertrouwen. Je voelt je soms niet begrepen door andere mensen en het is moeilijk om je volledig emotioneel met hen te verbinden. Diep van binnen zou je dit wel graag willen.

Gevolgen van opgroeien als KOPP kind

Altijd loop ik lief te zijn,

ook al voel ik steeds de pijn.

Ik lach, ik dans, ik straal,

maar niemand kent mijn verhaal. 

Ik luister, praat en schik,

behalve over wat ik slik.

Zo te zien ontbreekt het mij dus aan niets,

alleen ik weet......


Ik mis wel degelijk iets.


'schrijver B. van Oijen'
'De Tuinen van Appeltern'

Herkenbaar?

Herken jij je in één of meerdere van bovenstaande omschrijvingen? Zo ja, dan kan ik jou begeleiden om vrij te gaan leven vanuit de verbinding met jezelf.

Je leven gaat geleidelijk aan veranderen. Je gaat denken, voelen en handelen vanuit jouw eigenwaarde. Je leeft niet het leven van anderen, maar bepaalt je eigen keuzes binnen jouw grenzen. Je gaat uiting geven aan je emoties en de onderliggende gevoelens daarvan begrijpen. Je neemt de regie over je eigen leven en zet de kwetsbare delen van jezelf om in kracht.